header

Hund i tjänst

För att kunna hjälpa jyckar som känner ilska eller oro inför andra hundar behövs en figurant att träna emot. En välutbildad, trygg, stabil och språksäker hund. Han heter Benji och är på god väg men långt ifrån redo. Han är verksamhetens viktigaste redskap men endast 4 månader gammal. 

Benji

Benji är en ljuvlig blandis av schäfer, rottweiler och hollandse herdershond. Han är fortfarande valp och under utbildning. Det kommer dröja ett halvår minst innan han är redo för jobbet.

Denna killa har motor och tåga utan like. Han tar sig an det mesta med ett brett flin och älskar att träna, utmanas och jobba. Är är tjänsterocken för stor. Men en vacker dag sitter den som en smäck.

Idagsläget tränar vi på moment som kommer vara av vikt i tjänst, socialiserar mycket och miljötränar en hel del. Allt för att Benji ska rustas för uppgiften, bli trygg, harmonisk och säker på sin sak. Först då kan han hjälpa andra hundar. 

Du kan följa hans resa i hundträningsappen Petli som laddas ner där appar finns. I Petlis community kan du följa Petlis Valpskola med Benji i huvudrollen. Från vimsig valp till superstjärna är målet :)
 

Koi

Koi finns inte längre i livet. Han är bottenlöst saknad och sörjd. Koi arbetade vid min sidan från 2012 till 2021.

Koi var utbildad demonstrations- och rehabilteringshund. Hans arbete innebar att assistera vid kurser, demonstrera träningsmoment på workshops och agera figurant när rädda/arga/osäkra hundar tränas till ro. Koi var enastående på sitt jobb. Han har hjälpt tusentals hundar att känna annorlunda kring andra hundar. Med stort lugn, fenomenal anpassningsförmåga, empati och hjärta lotsade han dem till tillit.

Tack vare Koi kunde vi erbjuda dig som hundägare riggade övningar där möjlighet ges att öva på hundmöten under säkra och kontrollerade former. Tanken är att Benji kommer ta vid när han är redo.

Koi var även utbildad inom viltspår och eftersök. Han stod i (NVR) Nationella Viltolycksrådets tjänst där han bidrog med sina förmågor genom att leta rätt på trafikskadat vilt. En fyrbent superhjälte på så många vis. Det var en ära att få dela livet och arbetet med honom.