header

Hund i tjänst

För att kunna hjälpa jyckar som känner ilska eller oro inför hundar behövs en figurant att träna emot. En välutbildad, trygg, stabil och språksäker hund. Han heter Koi. Han är verksamhetens viktigaste redskap.

Koi

Koi är utbildad demonstrations- och rehabilteringshund. Hans arbete innebär att assistera vid kurser, demonstrera träningsmoment på workshops och agera figurant när rädda/arga/osäkra hundar tränas till ro. Koi är enastående på sitt jobb. Han har hjälpt tusentals hundar att känna annorlunda kring andra hundar. Med stort lugn, fenomenal anpassningsförmåga, empati och hjärta lotsar han dem till tillit.

Tack vare Koi kan vi erbjuda dig som hundägare riggade övningar där möjlighet ges att öva på hundmöten under säkra och kontrollerade former.

Koi är även utbildad inom viltspår och eftersök. Han står i (NVR) Nationella Viltolycksrådets tjänst där han bidrar med sina förmågor genom att leta rätt på trafikskadat vilt. En fyrbent superhjälte på så många vis. Det är en ära att få dela livet och arbetet med honom.

Tillägg Juni 2021: Koi gick nyligen bort efter en plötslig och akut åkomma som inte gick att behandla. Han är bottenlöst saknad och sörjd. Tillsvidare kan jag inte hjälpa hundar i behov av mötesträning med andra hundar.