header

Caroline Alupo

För 15 år sedan blev hundträning och beteendeterapi mitt yrke. Något som alltid varit ett kall.

På sätt och vis fick jag mitt yrke av en hund. En hund som krävde mitt allt och gav än mer tillbaka. Efter honom har det blivit många fler. Egna och andras. Alla som passerat mina händer har gett mig något, värmt mitt hjärta och lämnat insikter efter sig. Det är tack vare och i tack till hundar jag arbetar med det jag gör.

 Jag har alltid jobbat med djur, tävlat kapplöpningshästar (som yrkesryttare), återintroducerat primater till det vilda (som fältbiolog), bedrivit exotiska djuranläggningar (som förman) och arbetat som hundlärare på olika hundutbildningar. Och oavsett art har förståelse för deras natur och träning av dem varit fokuspunkt.

Sedan 15 år tillbaka är hundar mitt jobb, men de har alltid varit en stor del av mitt liv. Att få dela med mig av mina insikter och kunskaper till hundägare är ett kall, en passion som aldrig sinar.

Idag delar jag livet med fyra underbara hundar. Koi, min högerhand i tjänst vare sig det handlar om eftersök eller rehabilitering av hundar, Krutor familjens ögonsten, Sune och Storm de eminenta älgjägarna.

Vem som helst får kalla sig hundpsykolog men långt från alla är gediget utbildade. Det är vi.
Här kan du läsa mer om min utbildning och kompetens.