header

Vill du jobba som professionell hundpsykolog? Är drömmen att rehabilitera hundar från psykisk ohälsa till välmående? Brinner du för att coacha hundägare att hjälpa sina hundar till harmoni? Då kan du ha hittat rätt.
 

Om du dessutom inte nöjer dig med grundkunskap, teorier och åsikter utan kräver spetskompetent och vetenskap i samspel med uråldriga beprövade metoder och extraordinär expertis. Samt mängder med praktik och djupare förståelse för dig själv och andra... då börja VI låta som en matchning. Om du också är ambitiös, redo att jobba hårt för att utveckla en träningsteknisk förmåga utöver det vanlig, om du vill bli sylvass på beteendeanalys och utredningsmetodik och ta examen med en proppfull hundpsykologisk-verktygslåda… ja då är du varmt välkommen till oss!
 

Vi är: Sandra Tellström och Caroline Alupo. Två av landets främsta hundpsykologer. Vi har varsin livstid av hunderfarenheter och gemensamt över 30 framgångsrika år som hundpsykologer. Med tusentals lösta fall bakom oss ser vi framemot att dela med oss av våra unika erfarenheter och vår spetskompetens. Vår hundpsykologutbildning är unik!

Utbildningen baseras på moderna, etiska metoder förankrade i vetenskap utan att för del delen fnysa åt uråldrig läkekonst. Endast välgrundade alternativa behandlingsmetoder lärs ut. Vi blandar en naturnära och ursprunglig hundfilosofi grundad i hund och människans samevolution med det allra senaste från forskningsfronten. Efter ett år med oss kommer du ha utvecklat en djup förståelse för arten hund, både i tanke och hjärta. Förberedd dig på att bli hund.
 

"Utbildningen för dig som vill åt
extraordinär expertis och vetenskap i samspel
med välbeprövande läkekonster."

Vi kommer djupdyka i hundpsykologin utan vidare uppvärmning, du kommer få rehabilitera och träna så mycket hund att förmågan kommer sitta i ryggmärgen när vi är klara med dig. Orsaks- och beteendeanalys, etologi, hund- och humanpsykologi, antrozoologi, inlärning, beteendeterapi och praktisk träning är stående inslag i utbildningens alla ämnesblock. En holistisk hundfilosofi löper som röd tråd genom utbildningen och ett tvärvetenskapligt tänk återkommer.

För att gå vår utbildning behöver du ha egen hund. Din hund kan komma att bli ditt vassaste arbetsredskap. Vi lära dig hur. Vårt mål är att du och din hund kan jobba tillsammans som ett effektivt och sammansvetsat team.
 

Efter utbildningen kommer du kunna analysera hundar problembeteenden, coacha hundägare i ml och lägga upp ras- och individanpassade behandlingsplaner och rehabiliteringsprogram som löser hundars psykologiska ohälsa effektivt och hållbart. Du kommer vara den som vet vad som behöver göras när andra står handfallna.
Ja du hör ju, vår hundpsykolog utbildning är inget för latmaskar eller hundägare som bara vill veta mer. Denna utbildning spänner blicken i dig som vill arbeta professionellt med hund och som inte är rädd för att vare sig utvecklas eller jobba hårt. Våra kurspass har inga sluttider. Vi slutar när vi är klara. Med er. Det här är utbildning med tyng och betydelse, den som kan göra dig till en av Sveriges främsta hundpsykologerna!

 

Under utbildningen kommer du behöva ta dig till platser som kan kräva att du kör bil eller har möjlighet att samåka med annan kursdeltagare. Vi organiserar och hjälper dig med detta om du inte har körkort/bil.

Alla jobbar olika, vi jobbar aktivt och gärna ute. Det innebär att du kommer behöva ha någotsånär bra fysik, kondition och styrka. Du behöver kunna hålla en stark hund, springa vid behov och ta dig fram i terräng så som skog. Du kommer även behöva hantera klimat av olika slag, ha kläder efter väder och klara av regn och rusk, vinter och värme. Himlen är vårt tak. Har du speciella behov eller fysiska restriktion hör av dig till oss så ser vi till att ha resurser för att hjälpa dig på bästa sätt.

 

Du undervisas främst genom praktiskt baserad inlärning. Vi värdesätter gammalt hederligt lärlingskap. Du kommer få möjlighet att ”gå bredvid” men även praktisera och utveckla dina egna förmågor under trygg handledning. Vi kommer hålla inspirerande föreläsningar, workshops och ni studenter kommer engageras i grupparbeten, diskussionsforum och studiecirklar. Fallbeskrivningar kommer reflekteras kring och filmklipp av våra träningar kommer analyseras. Prestige och krav släpper vi i lärprocessen. Och i lägen där du kommer behöva testa nytt och våga chansa är vi ert självklara skyddsnät. Allt för att hjälpa dig plocka fram den absolut bästa hundpsykologen du har inom dig.


Även om ämnet är allvarligt och ambitionsnivån hög, kommer vi ha roligt, för sådan är vi. Inget väcker lär-lusten som skratt och en varm och trygg lag-anda. Vi tror på ett startblock gjort av lättsamhet och tillit när man sparkar ifrån och tar sats i personlig utveckling. Under utbildningen tilldelas du en studie-grupp och en egen mentor att lära av och utvecklas med genom hela resan. Gemensamt ansvar för lärprocessen, konstruktiv feedback och positiv förstärkning är något vi som lärare jobbar med, inte bara med hund, utan självklart även dig som elev. Ditt mål med utbildningen är vårt mål med dig. Och vårt engagemang stannar inte i klassrummet.


 

"Du lär dig unik utredningsmetodik och dimesionella beteendeanalyser.
Uråldriga metoder och vetenskapliga tekniker.
Holistiskt på riktigt."

Hundinstruktörsutbildning
Några års arbetserfarenhet som hundinstruktör är meriterande men garanterar inte förtur framför sökande som är nyexaminerade hundinstruktörer.

eller...

Liknande dokumenterad utbildning
Har du ingen regelrätt hundinstruktörsutbildning men liknande (innehålls- och tidsmässig) skolning kan du antas på utbildningen genom individuell prövning. Det kan komma att innefatta praktiska prov, intervju och referenser. För att ansöka

Egen hund

Tio fysiska helgträffar fredag (eftermiddag), lördag-söndag (heldagar).
   Åtta träffar i Stockholm, en i Småland och en i Jämtland

Studie-grupp med månatliga video-konferenser där era pågående fall  
  diskuteras

Handledning via mail-/video-/telefonsamtal med din personliga mentor

Studiematerial och kurslitteratur (räkna med tilläggskostnader för
   böcker/facklitteratur)

Ca 200 undervisningstimmar varav 100 timmar praktik, samt cirka 120 timmar  
   förväntat hemarbete.

I samarbete med

STOCKHOLM

START, april 2020

 Utbildningsdatum

 3-5 april (Stockholm)

 1-3 maj (Stockholm)

 11-14 juni (Sullviken)

 20-23 augusti (Småland)

18-20 september (Stockholm)

 16-18 oktober (Stockholm)

13-15 november (Stockholm) 

18-20 december (Stockholm)

29-31 januari (Stockholm)

FRÅGOR

Kontakta oss gärna
så berättar vi mer

SANDRA: info@hundsteg.se
CARRO: info@6ben1svans.se

Obligatoriska träffar
Varje helgblock är späckat med teori och praktik. Mycket kunskap föds ur våra gemensamma erfarenheter och diskuteras fram efter arbete med klienter och hundar. Den lärarledda möjligheten att utveckla din träningstekniska förmåga kan du inte ta till dig på annat vis än genom att delta på kursblocken. I vissa lägen kan vi förstå att man behöver vara någon annanstans. Men för att du ska klara av din examination och bli godkänd behöver din närvaro vara hög.

Hemarbete
Du kommer behöva lägga cirka 2-5 timmar i veckan på hemarbete under utbildningens gång. Det kan innebära inläsning av litteratur, efterforskning av ett ämne, samtal och videokonferenser med din mentor/studiegrupp, framställning och rättning av behandlingsplaner, praktik hos hundpsykolog, träning av egen och andras hundar, handledning av hundägare, genomförande av övningar för personlig utveckling.


Examination & kvalitetssäkring
Tentamen sker i stor utsträckning i praktisk form och via bedömning av skriftliga behandlingsplaner. Efter godkänd utbildning erhåller du ett diplom som styrker din kompetens. Du kommer kunna ansöka om H-märkning och medlemskap i branschorganisationen Sveriges Hundföretagare som kvalitetssäkrar hundpsykologer i tjänst.

Samtliga priser är inklusive moms

Månadskostnad: 3550kr
Pris: 48.000kr

Första tre anmälningarna erhåller rabatt på 2500 kr!

Betalningsalternativ:
Anmälningsavgift 3000kr betalas 20 dagar efter anmälan.

1. Resterande 45.000kr betalas senast 30 dagar innan utbildningens start
2. 6 inbetalningar á 7600kr, första inbetalning 30 dagar innan start
3. 13 inbetalningar á 3550kr, första inbetalning 30 dagar innan start

 

SMAKPROV UR
UTBILDNINGENS INNEHÅLL

Introduktion
Teambuilding
Personlig utveckling
PBL och studieteknik
Din yrkesroll och professionalism
Hundars känsloliv och problembeteenden
Etologi; språk och beteende ur ett hundpsykologiskt perspektiv
 
Kropp och själ
Sjukdom/smärta/stress
Rörelseanalys
Kroppskännedom och beröringsmetoder
Avreaktioner: 5 grund övningarna med mera
Stressdämpande och frigörande massage
Holistiskt hundperspektiv
Psyko-neuroendokrinologi
Näringslära och kost
Soul nutrition för hund

Aggression
Utfall i koppel
Aggression mot flockmedlemmar
(människor, hundar, andra djur)
Aggression mot främmande
(människor, hundar, andra djur)
Oprovocerade attacker
Sjukdoms/smärtinducerad aggressionsproblem
Rage
Osämja inom flocken
Behandlingsmetoder

Ångest & rädsla
Nervositet och ängslan
Ångest, fobier och panisk rädsla
Inlärd hjälplöshet och överslagshandlingar
Känslokarta
Separationsångest, ensamhetsproblem
Ljudrädsla (åska, skott med mera)
Veterinärskräck/rädsla för samtliga hundtjänstemän samt problematik vid skötsel/vård i hemmet
Behandlingsmetoder
 
Chock & trauma

Akut chockbehandling
Efterchocksbehandling
Posttraumatisk stressyndrom
Psykosomatik
Traumabearbetning

Fördjupad kunskap
Flockhantering
Inlärningspsykologi
- Belöningssystem och störningsanalys
- Fallgropar med belöningsbaserad träning
- ”Do as I do” som rehabiliteringsinsats
Avel och uppväxtens påverkan: valputveckling, genetik, prenatal och neonatala verkan
Prägling, socialisering, miljöträning
Näringslära och kostens påverkan på beteende och mående
Raskunskap med inriktning problembeteenden och åtgärder
Frivillig hantering, start- och stoppknappsbeteenden

Under-/fel-/överstimulering
Stress och hormoner
Stresskartläggning och detox
12 stegs programmet
Arbete/aktivering
Individanpassad berikning och vardagsaktivering i rehabiliterande syfte
 
Människan
Antrozoologi och flockliv
Humanpsykologi
Coaching och handledning
Utredningsmetodik och kvalitativa samtal
Behandlingsplaner och skriftlig kommunikation
Framställning av behandlingsplaner
Kronologi
Uppföljning och utvärdering av åtgärder
 
Övrigt
Din hund som kollega och arbetsredskap
Utrustning och hundhantering/hundförare
Säkerhet i tjänst
Kris, avlivning och sorghantering
Först hjälpen för hund
Entreprenörskap och företagande
Upprätta professionella relationer/remittering