header

I samarbete med

DINA LÄRARE

caroline alupo

Caroline är definitionen av när vetenskapen möter det själsliga. Fascinerande sömnlöst syr hon ihop de två till ett magiskt sammanhang där allt blir precis hur logiskt som helst. Caroline är ofta en motsägelse, hon är en tuff brud med skinn på näsan samtidigt som hon är sensitiv och besitter en enorm
inkännande kraft.

Allt hon gör görs med mycket eftertanke och grund, samtidigt som hon inte är rädd för att följa spontanitet och kreativa impulser. Alla egenskaper som tjänar henne väl och skapar den helhet i vilken hon möter, tränar och hjälper hundar.

Tillsammans med sin lojala fyrbenta kollega Koi förändrar de Hundsverige på ett revolutionerande men ödmjukt vis.
Carolines CV är imponerande, där återfinns allt från en magisterexamen inom etologi, Hundpsykolog utbildning till arbete med exotiska djur.

Ett starkt inneboende behov av att veta mer resulterar i otaliga påbyggnadsutbildningar och egna efterforskningar. Hon har många ben att stödja sig på och en nästintill bottenlös verktygslåda som hon samlat på sig under sina 17 år som professionell hundtränare.

Med glimten i ögat, mycket humor, en imponerande berättarförmåga och skicklig pedagogik fångar hon snabbt ens intresse och suger in dig i hennes värld.
Med en fantastisk förmåga att kunna se utifrån hundens perspektiv skapar hon förståelse för hunden som art likväl dess själsliv. Man har förmodligen inte till fullo förstått en ”hund” innan man fått förmånen att sen den genom hennes glasögon, några som hon gärna delar med sig av. Att få lära under hennes vingar är en ynnest.

 

/Sandra Tellström

 

Sandra tellström

Sandra Tellström är hunduppfödare, hundinstruktör, hundpsykolog, draghundsförare och ek. Hon arbetar professionellt med att coacha hundägare och rehabilitera hundar. Dessutom har hon utbildat yrkesverksamma inom branschen i många år. Sedan 2005 driver hon en av Sveriges mest största och mest framgångsrika hundutbildningsverksamheter: Hundsteg.

Sandra besitter spetskompetens inom hundpsykologi, flockhantering, valputveckling, näringslära, fysträning och friskvård. Pedagogik och coachning är andra givna talanger. Sandra är en av de mest genuina och generösa föreläsare i branschen. Hennes enorma kunskap i ämnet är en gåva hon gärna ger.

Arbete och fritid vävs samman på gården i Jämtland. När elever, kursdeltagare och hundägare kört hem lägger Sandra fokus på sina egna hundar. En har blivit till trettio genom åren, för en människa kan behöva 30 polarhundar om draget är som syret i lungorna. Upp i berg och ner i de vackraste av dalar yr polardrottningen så fort tillfälle ges, i träning och tävling. Minusgrader och mörka nätter är inget som stoppar. Orken sinar aldrig bakom släden, där alstras den.

Eken. Låt mig försöka förklara. Sandra är en urkraft vars gedigna rot håller henne och alla i hennes närhet på jorden. Det går inte riktigt att förklara eller dölja. Bara upplevas. Sådan är hon. Det är en ära att få utbilda framtidens hundpsykologer tillsammans med Sandra.

/Caroline Alupo