header

När jag drunknar i dina ögon...

Det är dags. Dags att erkänna att jag inte alltid lever som jag lär. Trots att mitt jobb är att handleda människor och hundar i sin kunskapsutveckling. Vid närmare eftertanke, är det kanske just därför jag vågar släppa min egen taktpinne?!
För den utvecklingen jag guidar folk och fä i, den är alltid unik.
Min egen kunskapsutveckling likaså. Vi låter det bero på.

Ens val i livet görs på olika premisser. Mina livsval är ibland baserade på just kunskap. Men ibland på en magkänsla, kalla det intuition om du önskar. Inget paranormalt i det. Bara en vetskap baserad på icke medvetna slutsatser. Medan kunskap är en inlärd teoretisk förmåga. Så när jag säger att jag inte alltid lever som jag lär, så är det nog just när magkänslan och kunskapen i mig krockar. Eller ja rättare sagt totalstångas så det dammar i veckor. Det handlar om att "köpa hund". 

Som raggningsrepliken till rubrik förtäljer, så är detta min kärleksförklaring.
Till de hundar jag drunknat i. SLUMP/ÖDE?!
"Köpa hund" Jag har då aldrig köpt en hund. Vi liksom hittar varandra. Jag skaffar hund på ett ögonblick, bokstavligen. Mer tid eller energi än så tar det inte. Ytterst oproffsigt. Rekommenderar jag det? SHITTBALLS NO!
Detta är något jag gör. För jag vet att jag kan ta vad som än kommer, efter det där ögonblicket. Och så har det alltid varit. Så kommer det troligtvis alltid förbli. Men för den sakens skull låter jag inte slumpen välja åt mig.
Jag låter bara ödet ha sin gilla gång.

Till andra rekommenderar jag strikt research innan ras-, hund-, uppfödarval etc. görs. Gärna en köpa hund konsultation. Hundarna ämnade att nå just dig kommer ändå komma. Du kommer bara var bättre förberedda. Att impulsköpa hund är för mig idiotiskt. Hur du väljer kan dock variera, medvetet eller omedvetet eller en klok kompromiss. Din förmåga och kunskapsnivå ger dig vägledning i hur våghalsad du kan vara. Köpa grisen i säcken önskar jag ingen hundägare. Följderna kan bli katastrofala. Sen finns det lägen när noggrann efterforskning är gjord och det ändå blir knas. Det finns sorg i det. Helt klart.

FÖRLORAD OCH HITTAD
Men med det sagt, låt mig skritta runt i min "gör som jag säger, inte som jag gör"- hage ett tag :) För mig tar det bara ett ögonblick att bli en enhet med en hund. Jag drunknar. Sen är det kört, jag vet det. Ibland måste jag ändå låta förnuft och kunskap få göra sitt. Vända och vrida på för- och nackdelar. Ta ett snack med hundpsykolgen Carro. Men innerst inne vet jag, jag är förlorad. Förlorad i någon och därmed har jag hittat en till bit av mig själv. Valet är gjort.

SJÄLSLIGT VAL?
Ibland får jag frågan om hur jag väljer kennel. Jag kan lätt besvara frågan hur man bör välja kennel. Men jag själv har då aldrig valt en kennel. Jag har bara drunknat i någons ögon.
Och inte på det där "åh vilket söt valp"-sättet, eller "wow vilken jycke"-sättet. Det handlar heller inte om en förälskelse. Nej det handlar om något annat som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Något djuprotat. Något jag tror har med hundars och människors samevolution att göra. När kennlar och raser inte fanns. När valet inte togs av hjärna eller hjärtat. Utan med själen på nått sätt.

Sist var det dessa ögon jag trampade vatten i, innan han fick följa med hem....

Koi, som valp
Koi, som valp
Boss - sanslöst älskad Boss - sanslöst älskad

Nu till min kärleksförklaring. En tidsresa i mina hundår.

För länge sen lärde en fantastiskt hängiven hund mig innebörden och vikten av flockliv/familj. Han fostrade mig som barn och för det är jag evigt tacksam. Hans beskydd och självklara vänskap gav mig redskap för livet. Junior.

Några år senare visade mig en annan hund mig euforin i sann livsglädje. Han lärde mig vikten av balansen mellan energier. En stabil ryggrad under galna ungdomsår. Och han hann inspirerar till en viktig vändpunkt i livet. Boots.

Därefter belyste, en för mig helt livsavgörande hund, kraften i helande, vikten av ledarskap och förståelse, grundpelarna i en flock. Han är grundaren till detta företag och det är med stolthet jag bär vårt samspel i företagsloggan. Boss

Under en intensiv period påminde en hunddam mig om mina förmåga att veta vad hundar verkligen behöver för att känna sann trygghet. Hon påpekade hur att hjälpa en hund kan bestå av väldigt olika saker. Jazz.

En hund helt uppenbart mer ämnad åt min dotter, lämnades oss för snabbt då oövervinnlig sjukdom påminde om oss att vi bara är till låns. Det är med sorg vi alla men speciellt min dotter gick miste om hennes närvaro. Lilla My.

Idag öppnar en mycket klok och ödmjuk herre mina ögon för kommunikationens alla dimensioner. En själ utöver de vanliga. Visdommen personifierad. Han har ett eget kall han håller hårt i fokus. Den alltid så ödmjuka Krutor.

Och ständigt vid min sida har jag den känsliga jätten. En hund med så mycket urkraft att han knappt själv vet vilket ben kan ska stå på än. En hund jag med glädje ser växa in i sig själv, bli den han är ämnad att vara. "Valpen" min Koi.

Alla dessa hundar är alltid närvarande på ett eller annat sätt, alla har haft ett avgörande ändamål i mitt liv, och jag i deras. Det arbete jag idag gör är tack vare och i tack till dem. En flock sammansatt över tidsepoker, en flock som för mig, alltid är på samma plats, samtidigt.
.

Med med det sagt, kasta er för guds skull inte ut och ögonblickshandla hundar ;)
Reflektera gärna över vad just din hund betyder för dig.
Vad den lärt dig, kanske just om dig själv.
 
Nästa blogginlägg kommer det handla vad en hundblick kan göra med oss... 
                                                                                            its time to go scientific!

PEACE OUT!
         /Carro

Kommentera gärna:


Laddar innehåll...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Claudia Videla » Stolta, vackra väktare:  ”Hej Caroline! Ville bara tacka dig för den underbara texten om våra/allas egna o..”

  • Evalena » Stolta, vackra väktare:  ”Tack för denna text! Det ska jag visa för min man. Vi har en väldigt vaktig o sk..”

  • Lena Blomberg » Stolta, vackra väktare:  ”Så fint skrivet. Detta borde alla som har hundar i närheten läsa!”

  • Lotti Love'n » Stolta, vackra väktare:  ”Så underbart du beskriver. Önskar hela hundsverige får ta del av din berättelse...”

  • Mary » Rädda! rädda hundar:  ”Hej Carro. Jag har en valp på 5 månader som är jätterädd för bilar och bussar. ..”

Bloggarkiv