header

Vill jag ingå pakt med en arbetsnarkoman?

En tjänst jag erbjuder är ras- konsultation. Ras och ras, hund rättare sagt. Men ofta hamnar vi i rassnack. Att nyttja denna tjänst är ett ansvarsfullt sätt att ransaka vad man har att erbjuda en hund, och vad man i sin tur förväntar sig av en hund. Jag hjälper till att reda ut helheten, synar rasegenskaper under lupp. För att tillslut matcha ihop husse/matte/flock och hund. Valet ska sedan kännas på, sovas på, undersökas och kritiskt granskas innan besök hos uppfödare, ägare av rasen görs. 

Ibland landar folk i insikten att det är fel tid i livet att ha hund, eller att de ska invänta kommande husflytt, vissa slutar tänke utseende och börjar nosa kring mentalitet och ursprungsbeteenden... för att till slut äntligen, väl förberedda, kunna börja leta valp. Lycka!

Min senaste konsultation ledde en blivande hundägare till att klia sig i huvudet och ställa sig frågan: "Vill jag verkligen sluta pakt med en arbetsnarkoman i 10-12 år?" Han hade schäfer i åtanke. Förra sommaren ställde sig en dam den stora frågan: "Kommer min man lämna mig om jag... köper en hund som eventuellt kommer känna behov att skallmarkera så fort en granne inom 5 km radie, släpper vind?" hon hade Isländsk fårhund högst upp på sin lista. Här får inte glömmas en underbar barnfamilj med Border Collie i drömmarna, som ställde sig frågan: "Kommer vi alla få ett kollektivt psykbryt om vi inte lyckas ge denna hund allt den kräver, och kommer hunden då valla ihop oss till en apatisknervhög?" Ja jag brukar låta de stundande hundägarna komma fram till sina egna svar, mitt jobb är att delge raskunskap, erfarenheter och hjälpa till att analysera uppfödares parningsval.

Jag älskar att få följa folk på denna resa, ett så viktigt beslut för flera parter. Att få förmedla vad just denna hund kan tänkas behöva och kräva för att trivas och må bra, dvs. ge hunden förutsättningar att fungera i vårt samhälle. Sen är alla hundar individer så klart, och inga garantier kan ges. Det är alla väl medvetna om under detta arbete. Är väldigt nöjda med att de som kontaktat mig i detta ärende, gått från att värdesätta exteriör högre än mentalitet... till att vända på den tankesmeten. 

Det är med glädje jag sedan får ta del av foton, berättelser eller liknande från deras samliv tillsammans. Ett genomtänkt val ger bättre förutsättningar för en lycka framtid, helt klart!

RASKONSULTATION, KLICKA HÄR!

Peace!/Carro
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Claudia Videla » Stolta, vackra väktare:  ”Hej Caroline! Ville bara tacka dig för den underbara texten om våra/allas egna o..”

  • Evalena » Stolta, vackra väktare:  ”Tack för denna text! Det ska jag visa för min man. Vi har en väldigt vaktig o sk..”

  • Lena Blomberg » Stolta, vackra väktare:  ”Så fint skrivet. Detta borde alla som har hundar i närheten läsa!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln