header

Liten blir stor...

Ikväll har jag haft unghundskurs.
Det är svårt att välja favoritkurser ur utbudet...

Men det är nått magiskt med att avsluta en valpkurs, se små diplomerade vovvar tulta iväg med matte/husse vid kursslut. För att ett halvår senare kliva ur bilen vid träningsplan & plötsligt få möta dom igen som unga vuxna. Liten har blivit stor. Vovve blir till jycke.

Idag var det en gudligt vacker rhodesian ridgeback kille som gav mig det ögonblicket. Han mötte mig med en blick som jag så väl kände igen, men i en helt annan kropp. En stor, stark, stabil kropp som ingav respekt. Men samma mjuka, glada och ivriga blick delar denna unga herre med sitt valpjag. I ett ögonblick bjöd han på en liten tidsresa.

Att få följa hundar på sin resa in i vuxenlivet är ett sant nöje. Jag inser i skrivande stund att det är precis samma sak jag har nöjet att få vara del av på mitt andra jobb. Där jag får möjligheten att coacha, stötta och vara hejarklacksledare på hundtokiga ungdommars resa in i vuxenlivet och in i hundinstruktörs kängorna.  

Det är något med utveckling, andras så väl som min egen, något frigörande i processen som för en framåt. Heja alla som vågar växa, fysiskt, psykiskt och själsligt!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Claudia Videla » Stolta, vackra väktare:  ”Hej Caroline! Ville bara tacka dig för den underbara texten om våra/allas egna o..”

  • Evalena » Stolta, vackra väktare:  ”Tack för denna text! Det ska jag visa för min man. Vi har en väldigt vaktig o sk..”

  • Lena Blomberg » Stolta, vackra väktare:  ”Så fint skrivet. Detta borde alla som har hundar i närheten läsa!”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln