header

Vi gör som vi vill! Vill du vara med?        ...på en resa

Ibland träffar jag, som problemutredare, hundar som själva inte anser sig ha några problem alls. Dom mår inte dåligt. Utan är ytterst nöjda med livet och gör lite som dom vill. Ägaren är inte lika nöjd med just detta. Ibland når vi en schysst kompromiss. I vissa fall är samarbete lösningen på problemet, ibland krävs en tydlig inramning. Ofta lär sig ägaren släppa tänket om ett allsmäktigt ledarskap och inbjuds därefter av sina fyrbenta att bli ett med flocken. Uppleva flocken inifrån, istället för från ovan. Det förstnämnda ett grymt häftigt perspektiv.

Jag beundrar alla som ber om hjälp eller rättare sagt är nyfikna på mer kunskap och förståelse. Förståelse för sin hund kan ofta leda till insikter om sig själv. En resa startar som man kanske inte var beredd på, men ändå välkomnar. Två små illbattingar (som på bilden) som lever livet på någon människas nervsystems bekostnad, kan vara startskottet till en fantastisk utveckling.

Då jag varit en "helt vanlig" hundägare längre än jag varit problemutredare på hund, så har jag... haft problem med min hund. Då jag är en helt vanlig människa, har jag haft problem med mig själv och mitt jag. Då jag delat mitt liv med ett gäng hundar, är jag helt säker på att alla kom till mig av en anledning. Av ett eget syfte, men ett som hjälpte mig framåt.

Så grattis om just du sitter med en hund bredvid dig, som bara väntar på att få knäcka en inneboende nöt tillsammans med dig :)

Peace! 

/Carro Hellgren
 

Etiketter: holistisk hund

Kommentera gärna:

"Skallet"

En blogg där hunden
får säga sitt!


Här kan du läsa smått & gott, så väl som holistiskt & universalt om hund. Med vetenskapen i skosulorna, hund i hjärtat och ett öppet sinne delar jag här med mig av mitt arbete, mitt kall, mitt liv.

Hoppas det ger dig nått!

 

Hjärtligt välkommen!
/Carro

  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Claudia Videla » Stolta, vackra väktare:  ”Hej Caroline! Ville bara tacka dig för den underbara texten om våra/allas egna o..”

  • Evalena » Stolta, vackra väktare:  ”Tack för denna text! Det ska jag visa för min man. Vi har en väldigt vaktig o sk..”

  • Lena Blomberg » Stolta, vackra väktare:  ”Så fint skrivet. Detta borde alla som har hundar i närheten läsa!”

  • Lotti Love'n » Stolta, vackra väktare:  ”Så underbart du beskriver. Önskar hela hundsverige får ta del av din berättelse...”

  • Mary » Rädda! rädda hundar:  ”Hej Carro. Jag har en valp på 5 månader som är jätterädd för bilar och bussar. ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln